بانک مرکزی توزیع ارز مسافرتی را گسترس می ده
مسعود توکلی در گفت و گو با یکی از رسانهها، با اشاره به اقدام بانک مرکزی در افزایش تامین ارز مسافرتی از ۵۰۰ یورو به ۱۰۰۰ یورو گفت: به طور معمول در پایان هر سال تقاضای ارز در کف بازار به وجود می آید که این تقاضا ناشی از افزایش سفرهای نوروزی است، به عنوان […]
مسعود توکلی در گفت و گو با یکی از رسانهها، با اشاره به اقدام بانک مرکزی در افزایش تامین ارز مسافرتی از ۵۰۰ یورو به ۱۰۰۰ یورو گفت: به طور معمول در پایان هر سال تقاضای ارز در کف بازار به وجود می آید که این تقاضا ناشی از افزایش سفرهای نوروزی است، به عنوان نمونه افرادی که بستگانی در خارج از کشور دارند و برای دید و بازدید به خارج از کشور مسافرت می کنند و یا افرادی که برای تفریح به خارج از کشور سفر می کنند. این مسافران تقاضای محسوسی را در کف بازار ایجاد می کنند که موجب افزایش تقاضا در بازار غیررسمی ارز و به خصوص در بازار اسکناس می شود.
توکلی بیان داشت: دو برابر کردن ارز مسافرتی یک اطمینان خاطر را هم به مسافران و هم به بازار داد که بانک مرکزی در راستای تامین حداکثری ارز متقاضیان واقعی همچنان بر سر تعهد خود پا برجاست و در این بازه زمانی که تقاضا برای ارز مسافرتی افزایش می یابد، به طور کامل پاسخگوست.
این کارشناس ارزی اظهار کرد: گزارشهایی به بانک مرکزی رسیده بود که برای مسافرت های هوایی به کشورهایی که کمی دورتر هستند، مبلغ ۵۰۰ یورو کفاف هزینه مسافران را نمیدهد و مابقی تقاضا به بازار غیررسمی منتقل می شود. در همین جهت سیاستگذار این تصمیم را گرفت تا در بازه کوتاه مدت و موقتی تامین ارز را افزایش دهد. در نتیجه با تامین نیازهای واقعی، دیگر هیچ مسافری به بازار غیررسمی مراجعه نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: افزایش تامین ارز مسافرتی از ۵۰۰ یورو به ۱۰۰۰ یورو به این معنی است که منابع بانک مرکزی پر است و مشکلی در تامین نیازهای مردم وجود ندارد. توکلی تصریح کرد: اگر مضیقه ای در بازار ارز وجود داشته باشد، تقاضای ارز مسافرتی موجب می شود تا فشارهایی به بانک مرکزی وارد و منابع آن را تهدید کند، اما منابع این بانک به قدری زیاد است که افزایش تقاضای ارز مسافرتی، هیچ خللی در بازار ایجاد و منابع ارزی را با کمبود مواجه نمیکند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید